Kosár
kosár
Kosár
Az Ön kosara üres

Virinchi Shakti - Bakos Attila - Duffek Mihály - Osváth Diána

Divali | MantraSOUND koncertfelvétel versmeditációkkal

Leírás

Dívali albumunkra egy budapesti mantraSOUND koncertünk élő felvételtét tettük Rabindranath Tagore és Bakos Attila vesmeditációkkal.  

Divali más néven dípávali a fények ünnepe. Dípá szanszkritül  lámpást, mécsest jelent.  A hindu mitológia szerint Divali jelöli a fény, a ragyogás (sattva) és a tudás diadalát a sötétség (tamas) és tudatlanság (avidya) felett.  A hindu holdnaptár szeint Divali ünnepe a kárttika hónapban (október-november) az újhold napjára esik. 

Az ünnep estéjén az emberek szépen felöltözve mécseseket, gyertyákat, lámpásokat ajánlanak,  gyújtanak Lakshmí Istennőnek, ki a jólét, az anyagi és lelki gazdagság, a szerencse, a szépség és a szerelem legfőbb adományozója, majd ezeket a mécseseket kiteszik az ablakba, hogy Laksmi Istennő ténylegesen  megtalálja az utat a házhoz.   

 

 

A legenda szerint  …  Laksmi a fények ünnepén házról-házra jár, és megáld minden szépen kivilágított házat.  Mindenki szeretné, ha nála kicsit tovább maradna, de senkinél sem marad sokáig.

Dívali nemcsak az anyagi jólét ünnepe, hanem a spirituális fényé és felemelkedésé is.   Ilyenkor az Istennő Mahálaksmi formáját is tisztelik, aki a vidya fényével ragyogja be tudatunkat és inspirál a lelki felemelkedés útján, a megvilágosodás ösvényén.

 

Divali koncert trailer

 

Az albumon szereplő mantrák Dívali fényét idézik, a versmeditációk, melyket Bakos Attila író filozófus fordított és ad elő,  elmélyítik az ünnep meghitt hangulatát, amit Duffek Mihály meditációs fagott szólója méginkább bensőségessé tesz.  Szeretettel ajánlom.   Virinchi Shakti  - Bakos Judit Eszter

 

 

Miért jó mantra zenét hallgatni:  KLIKK IDE!

Miért jó mantrázni?: KLIKK IDE!

Mantra szövegek, mantra fordítások: KLIKK IDE!

 

A csapat:

Virinchi Shakti / Bakos Judit Eszter, énekes, zeneszerző: mantrák, ének, klaviár

Aninda Sundar / Bakos Attila író, filozófus, költő: versmeditációk

Duffek Mihály, zenész, zeneszerző: fagott

Osváth Diána: konferanszié

Berki Éva, táncművész: Bharatanatyam indiai templomi tánc

Darvasi Gabriella, Gaurangi táncművész: klasszikus tánc

Tóth Beatrix: fények

Komlódi Gábor, hangmérnök:  hangfelvétel

Halász Viktor, hangmérnök: editing, mastering, mixing

Deli Zsófia: borító fotó

 

mantraSOUND meditációs koncertek országszerte: KLIKK IDE!