Menü
Kosár
Kosár
kosár
Kosár
Az Ön kosara üres

Szvámí Ráma

Szabadulás a karma kötelékéből

.

Szinopszis

A karmának, a cselekvés és létezés mechanizmusának kötelét mi magunk fonjuk a cselekedetek, a gondolatok, a vágyak és a személyiség rejtett hajlamai által. Miközben az elme örökké felfokozott állapotban van, és kifelé irányul a kielégülés vagy megnyugvás céljából, a valódi örömöt az adhatná meg, ha kiszabadulnánk e képzetlen, csapongó elme fogságából. A karma elvezet bennünket az élet valódi céljának beteljesítéséhez. Lehetővé teszi az életfolyamat megtisztítását, a tökéletesség elérését, továbbá rávilágít az élet erkölcsi és spirituális értékeire, az élet művészetére és élvezetére.

A világegyetem valódi természete az Igazság, s a tudatosság fejlesztésével felismerhetjük az örökkévalót a nem örökkévaló közepette. Két rendkívül lényeges mozdulatot kell gyakorolnunk egyszerre: az örökkévalót választjuk, a nem örökkévalót pedig nem választjuk. Ezáltal az elmét a legfelsőbb jóhoz láncoljuk a nem ragaszkodás, vagyis a szeretet legmagasabb rendű formája által, s örömünket leljük abban, hogy mindent szeretünk. Háttérbe szorítva önös késztetéseinket lehetséges az Önvalóval (Átman), az élet valóságával kapcsolatba kerülni.

„A körülöttünk lévő világ nem más, mint az áldásos Önvaló, és azért vagyunk itt, hogy élvezzük. Azért nem mutatkozik előttünk alapvető és valódi alakjában, mert az örömök önérdekű érzékelésébe ragadunk. Nem az életet kell megváltoztatni, csak a hozzáállásunkat.” Szvámí Ráma: Szabadulás a karma kötelékéből.


KAPCSOLÓDÓ ELŐADÁSAINK, KÉPZÉSEINK, MEDITÁCIÓK, JÓGA RENDEZVÉNYEINK

  • Hallgass bele Bakos Attila és Bakos Judit Eszter jógapszichológia előadásaiba a youtubeon!  KLIKK IDE!
  • Nézz szét nálunk,  jóga- és védanta iskolánkban, a Narada Védikus Akadémián!  KLIKK IDE!
  • Jógapszichológia és védikus életmód mentor képzésünk indul szeptemberben: KLIKK IDE!

MantraSound - az elme nyugalma, a tudat szabadsága


Tartalomjegyzék

Bevezető

I. fejezet – A karma kötele

II. fejezet Elme – A vékonyabb, ám erősebb szál

III. fejezet – A gondolkodási folyamat

IV. fejezet – A karma törvénye

V. fejezet – Szamszkárák avagy lenyomatok

VI. fejezet – Ragaszkodás és nem ragaszkodás

VII. fejezet – Elme és mantra

VIII. fejezet – Fölszabadulás és önzetlen cselekvés

Szójegyzék

A szerzőről

A Himalája Intézet