Kosár
kosár
Kosár
Az Ön kosara üres

Szvámi Ráma

Az örömteli élet művészete | jógakönyv

A boldogság az élet beteljesült állapota. Rajtunk múlik, akarjuk-e.

Szinopszis

Szvámi Ráma a boldogság művészetét tárja fel ebben a jógakönyvében az alfától az omegáig.
 

 • A nehézségek forrása elvárásainkban keresendő, de ha önzetlenül és szeretettel teljesítjük kötelességeinket, semmi­féle csalódásban nem lesz részünk.
 • A boldogság művészete megköveteli, hogy önmagunk urává váljunk – először, hogy saját testünket és tudatunkat tökéletesítsük, majd, hogy mesteri módon átalakítsuk a körülöttünk levő világot.
 • Szvámi Ráma: „Az embereket a saját maguk által teremtett szenvedés éri utol. Először egy magas, vastag falat építenek, hogy hétköznapi életüket elválasszák attól, amit spirituális életnek gondolnak, majd azzal merítik ki magukat, hogy megpróbálják lerombolni e falat. Isten teremtménye vagy, de a boldogságot te magad teremted meg… 
 • Miután megismered az élet jelentését és célját, nem pazarolsz több időt a múlton való bánkódásra, és a jövőn való tépelődésre. Látni fogod, hogy az élet gyönyö­rű szimfónia, és ettől kezdve élvezni tudod dallamát, s ritmusát. A teremtő abszolút benned lakozó kreativitása, önmagától és az erre irányuló erőfeszítések nélkül kezd átáramlani rajtad. Ekkor már nem a világtól várod majd a megszabadulást, hanem benne magában tapasztalod meg.” 
 • Egészségesen és boldogan is élhetünk, feltéve, ha megértjük, hogy a boldogságot mi magunk teremtjük meg. Szvámí Ráma megmutatja, miként tehetünk szert nyugodt és békés elmére, hogyan fordíthatjuk azt befelé, és használhatjuk azt, az élet magasabb rendű céljairól való elmélkedésre.
 • Az örömteli élet művészete megköveteli, hogy mindenekelőtt önmagunk urává váljunk. Ehhez arra van szükségünk, hogy fizikai testünket és tudatunkat egyaránt tökéletesítsük. Végül a legfontosabb tennivalónk mesteri módon átalakítani a körülöttünk levő világot. Igen ám, de hogyan? Szvámí Ráma erre is megadja a választ.

KAPCSOLÓDÓ ELŐADÁSAINK, KÉPZÉSEINK, MEDITÁCIÓK, JÓGA RENDEZVÉNYEINK
 • Hallgass bele Bakos Attila jógapszichológia előadásaiba a youtubeon!  KLIKK IDE!
 • Nézz szét nálunk,  jóga- és védanta iskolánkban, a Narada Védikus Akadémián!  KLIKK IDE!
 • Jógapszichológia és védikus életmód mentor képzésünk indul szeptemberben: KLIKK IDE!

Tartalomjegyzék


Előszó

 1. A valódi Önvaló megismerése
 2. Pozitív életfelfogás és a viselkedési minták átalakítása
 3. A személyiség tökéletesítése
 4. A pozitív és negatív érzelmek természete
 5. Az emlékezés és az elme természete 
 6. A belső erő és az akaraterő kifejlesztése
 7. Az intuíció és a buddhi tudásának kifejlesztése
 8. A vágyakon való túllépés, és a szamszkárák megtisztítása
 9. Szeretet és spiritualitás 
 10. A meditáció

Szójegyzék

A szerzőről

A Himalája Intézet


Süti beállítások