Menü
Kosár
Kosár
kosár
Kosár
Az Ön kosara üres

Szvámi Ráma

Az örömteli élet művészete | jógakönyv, jógafilozófia

A boldogság az élet beteljesült állapota. Rajtunk múlik, akarjuk-e.

Szinopszis

Egészségesen és boldogan is élhetünk, feltéve, ha megértjük, hogy a boldogságot mi magunk teremtjük meg. Szvámí Ráma megmutatja, miként tehetünk szert nyugodt és békés elmére, hogyan fordíthatjuk azt befelé, és használhatjuk azt, az élet magasabb rendű céljairól való elmélkedés. (Az örömteli élet művészete jógakönyv Szvámí Rámától)

 

A bajok forrása elvárásainkban keresendő, ám ha önzetlenül és szeretettel teljesítjük feladatainkat, akkor semmi­féle csalódásban nem lesz részünk. Az örömteli élet művészete megköveteli, hogy mindenekelőtt önmagunk urává váljunk. Ehhez arra van szükségünk, hogy fizikai testünket és tudatunkat egyaránt tökéletesítsük. Végül a legfontosabb tennivalónk mesteri módon átalakítani a körülöttünk levő világot. Igen ám, de hogyan? Szvámí Ráma erre is megadja a választ.

 

A boldogság művészete megköveteli, hogy önmagunk urává váljunk – először, hogy saját testünket és tudatunkat tökéletesítsük, majd, hogy mesteri módon átalakítsuk a körülöttünk levő világot. A bajok forrása elvárásainkban keresendő, de ha önzetlenül és szeretettel teljesítjük kötelességeinket, semmi­féle csalódásban nem lesz részünk.  (Az örömteli élet művészete)

 

„Az embereket a saját maguk által teremtett szenvedés éri utol. Először egy magas, vastag falat építenek, hogy hétköznapi életüket elválasszák attól, amit spirituális életnek gondolnak, majd azzal merítik ki magukat, hogy megpróbálják lerombolni e falat. Isten teremtménye vagy, de a boldogságot te magad teremted meg. …Miután megismered az élet jelentését és célját, nem pazarolsz több időt a múlton való bánkódásra, és a jövőn való tépelődésre. Látni fogod, hogy az élet gyönyö­rű szimfónia, és ettől kezdve élvezni tudod dallamát, s ritmusát. A teremtő abszolút benned lakozó kreativitása, önmagától és az erre irányuló erőfeszítések nélkül kezd átáramlani rajtad. Ekkor már nem a világtól várod majd a megszabadulást, hanem benne magában tapasztalod meg.” Szvámí Ráma Az örömteli élet művészete


KAPCSOLÓDÓ ELŐADÁSAINK, KÉPZÉSEINK, MEDITÁCIÓK, JÓGA RENDEZVÉNYEINK

 • Nézd meg nyári jógatáborunk rövid videó teaserét! KLIKK IDE!
 • Nézz szét nálunk,  jóga- és védanta iskolánkban, a Narada Védikus Akadémián!  KLIKK IDE!
 • Hallgass bele Bakos Attila és Bakos Judit Eszter jógapszichológia előadásaiba a youtubeon!  KLIKK IDE!
 • Jógapszichológia és védikus életmód mentor képzésünk indul szeptemberben: KLIKK IDE!

Nézz bele, hallgass bele kapcsolódó videóinkba!

 

Meditációs zenéink:  KLIKK IDE!


Tartalomjegyzék


Előszó

 1. A valódi Önvaló megismerése
 2. Pozitív életfelfogás és a viselkedési minták átalakítása
 3. A személyiség tökéletesítése
 4. A pozitív és negatív érzelmek természete
 5. Az emlékezés és az elme természete 
 6. A belső erő és az akaraterő kifejlesztése
 7. Az intuíció és a buddhi tudásának kifejlesztése
 8. A vágyakon való túllépés, és a szamszkárák megtisztítása
 9. Szeretet és spiritualitás 
 10. A meditáció

Szójegyzék

A szerzőről

A Himalája Intézet