Menü
Kosár
Kosár
kosár
Kosár
Az Ön kosara üres

Bakos Attila - Dr. Bakos Judit Eszter

Patanjali Szútrameditációk

Leírás

Egy hangoskönyv-jellegű albumot készítettünk, ami csak a szútrákat és tömör értelmezésüket tartalmazza - s ennyiben eltér a kiadott könyvünk, a "Patanjali Jóga Szútrák Pszichológiája"  szó szerinti tartalmától. 

 

Az a szándékunk a Patanjali Szútrameditációkkal, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a jógának ezt az átfogó felülmúlhatatlan tudásanyagát,  ami vezérfonal lehet mindannyiunk életvezetésében és saját gyakorlásunkban egyaránt. 

 • A jóga az önfejlesztés módszere, ami a test egészségének fejlesztésén-, az életminőség alakításán  túl a szemléletmód és a személyiség minden oldalát tökéletesíti. 
 • A szútra szó „fonalat”, „vezérfonalat" jelent.  Így nevezték a régi Indiában azokat a tömör, rövidre fogott, sűrített tartalmú szövegeket, melyek emlékeztetőül szolgáltak anno a tanítómestereknek, a Guruknak, amikor élőszóval tanítottak.

Patañjali Risi Krisztus előtt a 2. században alkotó és tanító filozófus,  a jóga filozófia legjelentősebb képviselője. 

A Jóga Szútrák 4 önálló részből áll: 

 1. Az első, a Szamádhi Páda a megvilágosodás különféle módszereit írja le, a különböző tudatfeletti, spirituális tapasztalatokkal, tudatállapotokkal,  a bölcsesség legfelsőbb szintjével,  a  különféle Szamádhikkal  foglalkozik.
 1. A második fejezet a Szádhana Páda a gyakorlás, a fejlődés eszközeit adja át. Feltárja, hogy miért szenvedünk a mindennapokban, valamint bemutatja a gyakorlati módszert, amivel a szenvedés megszüntethető: Ez a 8 fokú jóga. 
 2. A Vibhúti Páda a természetfeletti képességekről szól.  Bemutatja, hogy a koncentráció (a Dháraná)  és meditáció (a Dhjána) különféle gyakorlatai milyen különleges személyiségjegyek, tulajdonságok és képességek,  Sziddhik megnyílását hozhatják el.
 1. A Kaivalja Páda pedig a  végső megszabadulást, a tökéletesség jellemzőit mutatja be. Ez a fejezet foglalkozik többek között az elmével és az elme természetével egyaránt.

Total time: 60 perc

Szeretettel ajánljuk Bakos Attila - Dr. Bakos Judit Eszter: Patanjali Szútrameditációk  hanganyagát! 


Credit:

 • Patanjali Rishi: Jóga Szútrák
 •  A hanganyagot szerkesztette és narrátor: Bakos Attila & Bakos Judit Eszter PhD
 • Zene: Virinchi MantraSOUND albumok meditációs zenéi
 • Hangmérnök: Halász Viktor
 • Cover & albumdesign: Pintér Karolina
 • Korrektúra: Vadas-Rétfalvi Renáta
 • Borítókép: Lotus Sculptures

Patanjali_szutra_meditaciok_v2_MASTER.mp3