Menü
Kosár
Kosár
kosár
Kosár
Az Ön kosara üres

MantraSOUND | Virinchi Shakti

OM Mantra meditative chant hangtálakkal

Leírás

Erre az albumra egy 60 perces AUM meditációt (Om mantra chant) tettünk fel hangtál zenével.  A mindennapokban használhatod a munkád vagy tanulás háttérzenéjeként, illetve relaxációhoz, meditációhoz  vagy amikor kikapcsolódnál a világ pörgéséből. A homogén OM és a hangtálak úgy hatnak az elmére, mintha kiállnál a víesésből és felnéznél az égre:  a gondok, gondolatok és érzések  fölött mindig kék az ég.

 

 Az OM-ról védikusan... A náda jóga tanítása szerint a világegyetem az AUM rezgéséből keletkezik, s végül abba olvad bele. Jellemző rá a szat (a létezés állandósága), a csit (tudatosság) és az ánanda  (önfeledtség, felszabadultság) egysége. Az OM hangzója pranava is egyben, ami annyit jelent, hogy az  OM / AUM a  prána vagy lélegzet közvetítő közegén keresztül hatja át lényünket.

Az Om bídzsa mantra (mag mantra) a védikus tradíciókban magként tartalmazza a Gájatrí mantrát és a Védákat. Vagyis, ahogyan a jógik szimbólumokban átadták: az Om-ból árad ki a Gájatrí mantra, s a Gájatrí mantra tartalmazza a Védák eszenciáját. E hang kivetülése az egész megnyilvánult világ, és ezt a hangot hívjuk nádának vagy sabdának. 

„Az Om a teljes, elpusztíthatatlan (Aksara) és örök világmindenség. Minden, ami csak volt, van és a jövőben lesz, az maga az Om. Minden, ami megismerhető vagy kikövetkeztethető, és ami a háromféle időn (Tri-kála) túl van, az az Om maga.” Mándukja-upanisad

 

 

A csapat: MantraSOUND Choir, Virinchi Shakti Bakos Judit Eszter, Bakos Attila, Duffek Mihály

hangtálak:  Virinchi Shakti Bakos Judit Eszter

hangmérnök:  Halász Viktor