Menü
Kosár
Kosár
kosár
Kosár
Az Ön kosara üres

Deborah L. Price

Pénz - A mágikus játék

Kötelező olvasmány az igazi bőség megteremtéséhez, s a pénzzel való, gyakorta ingatag kapcsolatunk rendezéséhez

Szinopszis

Kötelező olvasmány az igazi bőség megteremtéséhez, s a pénzzel való, gyakorta ingatag kapcsolatunk rendezéséhez.

 

Hogyan lehetséges, hogy civilizációként nem csupán lemondtunk a hatalmunkról a pénz javára, de a saját életünk és jólétünk feletti irányítást is elutasítjuk?

 

Sok civilizáció létezett előttünk, akik sosem használtak árfolyamot, sőt még a pénzt sem ismerték. Mikor a pénz végül használatba került, alaposan és tartósan elkezdte formálni a történelmet és hitrendszerünket. Még évszázadokkal később sem értjük teljesen, milyen hatással van a pénz az életünkre és miként alakítja a világunkat.

 

A pénz folyamatosan egérutat nyer velünk szemben. Az általunk felruházott elképzelhetetlen hatalom és hangsúly miatt a pénz diktálja mindennapi életünket. Olyan döntéseket hozunk, melyek a „nincs elég pénzem” érzésen alapulnak, megváltoztatjuk a karrierünket, hogy több pénzt kereshessünk, de sok házasság vagy válás is történik a pénz miatt.

 

Tulajdonképpen minden fontosabb döntésünket valamilyen formában a pénz befolyásolja. Ritkán vizsgáljuk meg, hogy mit is keresünk valójában. Soha azelőtt nem alkotott az emberi faj olyan széles körben elterjedt játékot, aminek nincs szabálykönyve, irányvonala vagy oktatóanyaga. Nem csoda, hogy elbújunk. Még azt sem tudjuk, hogy mik a szabályok!

 


Tartalomjegyzék

Köszönetnyilvánítás

 

Sondra Plone, Ph.D. előszava

 

Bevezetés

 

  1. A pénzjáték
  2. Ősi játékok
  3. A nyolc pénztípus
  4. Az igazi nettó értékének újrafogalmazása
  5. A pénzzel való egészséges kapcsolat kiépítése
  6. Szeretet és hatalom, félelem és irányítás
  7. Út a beteljesüléshez
  8. A hit alkímiája
  9. A mágus útmutatója a pénzhez
  10. Merre tartunk?