Menü
Kosár
Kosár
kosár
Kosár
Az Ön kosara üres

Szvámí Ráma

Szamádhí

Leírás

Szvámi Ráma szerint, ha uralni tudjuk az elmét és annak minden megnyilvánulását, elérünk a bölcsesség legmagasztosabb fokához, a szamádhihoz. Az elme és annak minden aspektusára kiterjedő tudatosság és irányítás a megvilágosodás, más néven a szamádhi elérésnek előfeltétele. Ha az elmét hagyományos módon közelítjük meg, csupán az alapján tanulmányozhatjuk, amit mások már kifejtettek róla.
 

A modern pszichológia valójában csak az emberi viselkedés külső mintáit vizsgálja. Ez a mód nem azonos az elme átfogó tanulmányozásával, mert annak csupán egyes összetevőit érinti. Az elme nagyon csekély része nyilvánul meg a viselkedésünkön keresztül.

 

A jóga ősi mestere, Patandzsáli nem a kóros folyamatok elemzésére alapozta tudományát, mindent tudott az elméről. Valódi Önvalónk ismerete nélkül, nem lehetünk elménk és annak megnyilvánulásainak tökéletes irányítói.

 

A jóga pszichológiája az önmegvalósítás létfontosságából alakult ki, - tudomány, filozófia és pszichológia egyben ez a jóga könyv. Jóga oktatói tanfolyamok, jógatanár és jógaoktató képzések alapműve ez a mű, a jógafilozófia egy felső foka mindannyiunknak.

Ha képesek vagyunk megpillantani lényegi természetünket, felszabadulunk., elérjük a szamádhit. Szenvedésünk egyedüli oka, az anyagi világgal való azonosulásunk. Bakos Attila