Menü
Kosár
Kosár
kosár
Kosár
Az Ön kosara üres

Sri Aurobindo

SZEMÉLYISÉGEINK - EGÓK (H)ARCOK ÁLARCOK | JÓGAKÖNYV, JÓGAFILOZÓFIA

Leírás

Ez a jógafilozófia könyv arról szól, hogy „a jóga nem más, mint gyakorlati pszichológia egész módszertana lélektani; úgy is fogalmazhatnánk, a legmagasabb fokú lélektani bölcselet mindenre kiterjedő gyakorlata. Sri Aurobindo

 

A jógát általában olyan kötött gyakorlatokkal azonosítják, mint testtartások, légzésgyakorlatok, meditáció és ehhez hasonlók. Többnyire bizonyos szabályok és előírások összességeként értelmezik, melyek a gyakorló külső életének bizonyos vonatkozásaihoz tartozik, mint a táplálkozás, szokások és viselkedés. Ám a jóga valójában belső lélektani munka, melynek célja a tudatosság megváltoztatása és átalakítása.

 

A pszicho-spirituális fejlődés feladatai a következők: - fokozatosan kiemelkedni abból az öntudatlan és tudattalan állapotból, amiben az egyén csupán a közösség vagy tömeg beolvadt része, sem mint önálló személyiség. Lépésről-lépésre egyre mélyebb megértéshez jutni önmagunkról, tudatosabbá válni lényünk összetettségéről.

 

Tárjuk fel pontosan lényünk eltérő részeiből származó tetteink eredetét. Érjük el az önuralmat, a teljes harmóniát azzal, hogy rendet teremtünk a különféle tudati összetevők között, melyek ez idáig konfliktusban álltak egymással.

 

Végül fedezzük fel valódi önvalónkat és egyesítsük összetett emberi lényünket oly módon, hogy az összes többi ént a valódi szellemi-lelki én köré szervezzük.

 

Srí Aurobindo e jóga könyve támogathatja egy jógaoktató képzések, jóga oktató tanfolyamok tananyagát, hogy az ászana gyakorlásoddal párhuzamosan az önismereted is csodásan fejlődjön. Szeretettel ajánljuk! / A Kiadó


KAPCSOLÓDÓ ELŐADÁSAINK, KÉPZÉSEINK, MEDITÁCIÓK, JÓGA RENDEZVÉNYEINK

  • Hallgass bele Bakos Attila jógapszichológia előadásaiba a youtubeon! KLIKK IDE!
  • Nézz szét nálunk, jóga- és védanta iskolánkban, a Narada Védikus Akadémián! KLIKK IDE!
  • Jógapszichológia és védikus életmód mentor képzésünk indul szeptemberben: KLIKK IDE!

Nézz bele, hallgass bele kapcsolódó videónkba!


Hasonló zenék:  KLIKK IDE!